Opinarem sobre les relacions fredes i ràpides d’avui en dia entre els adolescents. Aquest tipus de vincle emotiu no ofereix una afectivitat sana. Normalment, aquestes relacions poden generar traumes o problemes psicològics a llarg termini.
Sota el nostre punt de vista, s’acostuma a veure casos de relacions amoroses d’adolescents on amb freqüència, per una part del vincle, que creiem que acostuma a ser el noi, presenta la següent actitud: en primer lloc, et fan falses promeses i il·lusions; i, en segon lloc, quan ja han aconseguit la relació íntima et deixen de parlar. Normalment, quan et deixen de parlar sense explicació, et bloquegen o no et contesten més, s’acostuma a dir que t’han fet ghosting. Això, com ja hem dit, ara de manera més ben explicada, consisteix en: la pràctica de trencar una relació utilitzant la tecnologia com a mitjà per a tallar tota classe de contacte de manera sobtada, sense previ avís i sense donar explicacions a l’altra part.
En aquest sentit, nosaltres tenim aquesta opinió, degut a què més d’una vegada ens han fet això; per exemple: una vegada, una noia que coneixem de la nostra edat i d’un altre institut va començar a conèixer a un noi. Aquest al principi mostrava molt interès, semblava molt il·lusionat amb ella, li deia que en un futur podrien ser una molt bona parella; tot i que, quan van tindre relacions, el noi va ‘desaparèixer’, li va fer ghosting.
Vam estar preguntant a diversos adolescents i la majoria coincidien amb la nostra opinió: ens van informar de casos similars als que ja hem explicat.Tanmateix, hi ha hagut un que ens ha impactat molt, el cas és el següent: una noia de disset anys va començar a conèixer un noi de vint anys, el noi va començar a dir que veia un futur amb ella, que mai li havia agradat tant una noia com ella, que estava molt il·lusionat. Ella, òbviament, s’ho va creure tot. Llavors, quan ja feia dues setmanes que parlaven, van quedar a casa del noi i van tindre relacions sexuals. Ella li va dir que es posés preservatiu, però ell li va dir que no, que l’incomodava, que ell controlava. Aleshores, ella, per tal de no dir-li que no, va acceptar encara que no volia. Finalment, un temps més tard ella es va començar a trobar malament, es va fer una prova d’embaràs i va donar positiu; quan es va adonar li va anar a dir al noi i ell ja l’havia bloquejat.
En resum, és evident que no pensem que tots els nois fan el mateix, també hi ha noies així, però no es pot negar que la majoria de casos, en les relacions heterosexuals, ho fan els nois. Al nostre parer, nosaltres pensem que ha d’haver-hi sinceritat davant de tot. S’han de deixar les coses clares des d’un principi perquè no succeeïxin aquests esdeveniments. Amb aquest article d’opinió sabem que no podem canviar a la gent ni el seu comportament, però amb aquest text volem posar el nostre gra de sorra per fer evident aquestes actuacions i donar consciència que no ens agraden aquests comportaments.